Hudvårdsprodukter – färskodlad?

Mmm, det var allt ett tag sen jag skrev på den här bloggen, men nu är det dax att ta krafttag igen. Denna gång tänkte jag spåna lite om hudvårdsprodukter i allmänhet.  Givetvis har du säkert redan räknat ut att jag har en stor förkärlek till naturliga hudvårdsprodukter, men samtidigt finns det gradskillnader som är viktiga; att en hudvårdsprodukt ska vara 100& naturlig är idag om inte omöjligt, så i fall fall väldigt svårt. Idealet vore  som med mycket annat av vår dagliga konsumtion, att vi odlade och skapade vår egen hudvård, och att vi konsumerade den ”färsk”.  Ja, man behöver kanske inte odla den själv, men att man köpte ingredienser som var lokalt producerade och sen kokade ihop själva hudvårdsprodukten själv. Något sånt.

Hudvårdsprodukter – färskhet och konservering

Varför är då ”färskheten” ett problem? Det är vanligen inget man talar om i termer av naturlig hudvård, men faktum är att en hudvårdsprodukt utan konserveringsmedel, kan bli en potentiellt livsfarlig hudvårdsprodukt. För precis som med livsmedel kan den börja härska och ruttna. Och i valet mellan att smörja in huden med en rutten hudvårdsprodukt och en med, låt säg konserveringsmedlet Parabener, så är det förstnämnda att föredra i alla lägen. Med andra ord: härsken hudvård är livsfarlig. Därför kommer konservering av naturlig och ekologisk hudvård alltid att vara en ”issue” för producenterna – och konsumenterna. Det säger sig själv lite. Om det hade varit lätt och smidigt att tillverka 100% naturlig hudvård och distribuera över hela världen, så skulle alla företag göra det.

Gör egna hudvårdsprodukter

Vad kan kan man då göra som konsument? Ja, jag har tidigare föreslagit att man ska göra sin egen hudvård, och detta är sannolikt det mest lukrativa och hälsosamma du kan ta dig för. Dessutom så kommer du automatiska att bli mycket mer kunnig vad gäller all slags hudvård. Både att tillverka den själv,

Lämna en kommentar