Svensk ekologisk hudvård – del 2

Nästa märke i min topplista över svensk ekologisk hudvård är superintressanta Di Tchón. Att jag beskriver det som intressant har flera anledningar. Dels är historien bakom varför Di Tchón grundades både fascinerande och ledsam, dels är det ett märke som säkerligen kommer att utveckla från att vara svensk ekologisk hudvård, till att bli internationell ekologisk hudvård.

Di Tchón har funnits sedan 2006 och startade efter en tragisk händelse i grundaren Veronica Cambells liv. Hon förlorade sin dotter under graviditeten ”på grund av att några viktiga organ utvecklats defekta”. När Veronica började leta efter vad som kunde ha orsakat detta, fann hon liknande fall där fostret avlidit pga ämnen i hudvårdsprodukter. Detta ledda Veronica till att utbilda sig själ inom hudvård och vidare att starta Di Tchón. Med Di Tchón ville hon utveckla sin egen serie hudvårdsprodukter som var helt fria från syntetiska ämnen, parfymer och konserveringsmedel. Samtidigt ville hon att produkterna skulle ge optimalt med näring och skydd huden.

Till Veronica heder måste jag säga att hon lyckats. Di Tchón är svensk ekologisk hudvård med emfas på kvalité och intelligens. Med kvalité och intelligens menar jag inte bara tomma marknadsföringsfraser. Istället handlar det om att Di Tchón inte bara nöjer sig med att späcka sina produkter med ekologiska ingredienser; de har på ett väldigt intelligent vis fokuserat ingredienser som gör nytta. I sin marknadsföring kallar de detta för att fokusera ”bioaktiva ingredienser” och jag förstås precis vad de menar.

Speciellt med Di Tchón är också den nischade inriktningen. Idag finns det ”bara” fyra produkter och samtliga är ansiktskrämer. Men som jag brukar säga: i enkelheten ligger oftast genialiteten. Och det gäller verkligen svensk ekologisk hudvård från Di Tchón.

Det som skiljer de 4 produkterna åt är syftet och du kan läsa mer om dessa här nedanför:

Di Tchón Protect Face Cream för normal hud
Precis som namnet avslöjar är syftet med Di Tchón Protect Face Cream främst att skydda huden från åldrande effektet såsom fria radikaler, UV – strålning och smuts. Jag ser den framförallt som en väldigt sammansatt, allround ansiktskräm du kan använda i princip när som helst. Antingen för att återfukta, ge huden i rejäl vitaminkick eller för att förebygga torrhet och narighet. Ska du satsa på bara en ansiktskräm i år, så gör dig själv en tjänst och köp den här.

Du kan köpa den här på Eleven, klicka här för att komma direkt till sidan.

Di Tchón Soothe Face Cream för känslig & stressad hud
Ja, som du ser är den här inriktad till personer som har känslig eller stressad hud. Jag tillhör inte den kategorin och kan därför inte säga att jag testat den här. Däremot tycker jag att innehållet verkar smart konstruerat: här finns exempelvis kamomill som är dokumenterat lugnande och stärkande för huden, men också extrakt från Schisandra frukt som sägs ha en effektiv antiinflammatorisk verkan. Det är också bra att den inte innehåller några eteriska oljor, eftersom dessa, trots sin naturlighet, ibland kan orsaka allergier och irritaioner – speciellt i för stora mängder. Toppad med e-vitamin använder du den här morgon och kväll.

Du kan köpa den här på Eleven, klicka här för att komma direkt till sidan.

Di Tchón Recover Night Cream för alla hudtyper
Jag ska erkänna en sak: jag gillar egentligen inte nattkrämer. Jag tror inte att huden behöver något stöd under natten, mer än sömn. Men den här krämen har faktiskt en poäng: istället för att bära upp hudens återhämtning under natten verkar den mer som ett stöd för att få igång hudens egna naturliga processer. Precis som det står i marknadsföringen är syftet att stimulera cellförnyelsen och hjälpa till att ge huden den där lystern vi alla eftersträvar. Laddad med omega 3 och 6, samt vitamin A och D gör den sitt jobb med mild hand, nästan omärkbart. Precis så vill jag att ekohudvård ska fungera.

Du kan köpa den här på Eleven, klicka här för att komma direkt till sidan.

Di Tchón Rejuvenate Face Cream för mogen hud
Mogen hud har jag inte än. Nu är det såklart en definitionsfråga, men jag är i tjugoårsåldern och kommer vänta ett tag med att inhandla produkter med det här syftet. Som jag sagt tidigare är dock bra hudvård, bra hudvård, oavsett vilken åldergrupp den inriktar sig på. Den här är sammansatt för att ge mogen hud optimalt med näring och skydd. Med ett flertal dokumenterade antioxidanter är den avsedd att hålla fria radikaler på mils avstånd och på samma gång stärka hudens kollagenfiber.

Du kan köpa den här på Eleven, klicka här för att komma direkt till sidan.

Lämna en kommentar