Svensk ekologisk hudvård del 3 – Luxsit

Luxsit svensk ekologisk hudvård har – och detta är min egen personliga åsikt – något oförtjänt främst blivit uppmärksammad för sina speciella förpackningar. Estetik i all ära, men Luxsit är svensk ekologisk hudvård som är långt mer än ”bara” vackra förpackningar. Företaget startades som av Jenny Kärner 2007 men året efter tog hon in Theresia Dibinger som sin kompanjon och sen dess har Luxsit verkligen tagit fart. Intressant är att dessa båda tjejer verkar ha ”kompletterande kompetenser” som det heter på jobbansökningsspåk. Jenny har bakgrund som student inom biofysik (fil mag) och Theresia Dibinger har förkovrat sig inom homeopati. En kombination som låter alldeles utmärkt för att starta ett företag för hudvård.

Luxsit – svensk ekologisk hudvård som växer

Och så blev det också. Luxsit växer och är idag ett av de största svenska varumärkena för ekologisk hudvård. Tanken är att tillverka hudvård som är skonsam för både människan och miljön, med ambition att vara en ”självklar vardagslyx” som man med gott samvete kan unna sig. Intressant är att man främst letar efter lokala ingredienser med fokus med växtextrakt från den nordiska floran.

Själv vet jag inte om jag vill kalla Luxsit för vardagslyx. Tycker det låter så kladdigt på nåt vis. För mig är Luxsit snarare basal, bra och effektiv hudvård och därmed basta! Jag menar, jag vill knappast kalla det för lyx att köpa hudvård som är effektiv. Snarare vill jag kalla det för en av livets grundläggande konsumtioner. Åtminstone är det så för mig:) Prisbilden för Luxsit är helt okej och inte något som kräver en plånbok avsedd för lyx och glamour.

Är du intresserad av att prova på Luxsit finns det samtliga sortiment av hudvårdsprodukter att handla om Eleven. Klicka här för att komma direkt till Luxsits sida.

2 svar so far »

  1. 1

    Lisa said,

    Håller med fullständigt!

    Provade för första gången för 4veckor sedan och jag är mycket imponerad av de produkter som jag använder, äntligen något svenskt som har allt man kan önska sig.
    Regenerating serum är min favorit just nu.
    Saknar dock en fuktgivande mask…

  2. 2

    Hannah said,

    Balance body lotion med lindblom är min favorit, går snabbt in i huden och doftar gott


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar