Svensk ekologisk hudvård

På den här sidan listar jag mina 3 absoluta favoriter för svensk ekologisk hudvård. Som jag nämnt tidigare så fanns det inte så mycket svensk ekologisk hudvård att tala om för bara ett par år sen. Idag är läget annorlunda. Och det är kul att konstatera att marknaden expanderat med en hiskelig fart. Min topplista var det ja. Här kommer den:

M Picaut – intelligent svensk ekologisk hudvård

Det var faktiskt bara ett par månader sen jag bekantade mig med M Picaut. Och det vart kärlek vid första ögonkastet. M Picaut har det mesta som en kräsen konsument av inte bara svensk ekologisk hudvård kan tänka sig, utan av hudvård överhuvudtaget. Snygga förpackningar, kvalitativt innehåll och en företagsfilosofi som känns både personlig och professionell. Svenk ekologsk hudvård blir knappast bättre än såhär.

Hjäran bakom konceptet är Mette Picaut, f.f internationell fotomodell med utbildning inom både kinesisk medicin och konstvetenskap. Att Mettes serie för hudvård är en slags legering av dessa kompetenser står tydligt: i M Picaut möts intelligent sammansatta hudvårdsprodukter med estetisk brillians och ren, sval enkelhet. Hudvårdsserien är utvecklad för ansiktet och innefattar idag 4 produkter för anti – age:

M Picaut Skin Perfect Moisturiser

Det här är en fin Anti Age-creme grundad på flera intressanta ekologiska ingredienser. Den marknadsförs som passande för alla hudtyper, och jag vet inte om det stämmer. Själv har jag en slags blandhy och i detta avseendet har den här krämen funkat perfekt som återfuktare och bekämpare av linjer. Visserligen är jag kanske för ”ung” för den här, men bra hudvård är bra hudvård, och jag ser det som en hudvårdsprodukt med vilken jag kan förebygga rynkor. Och det kommer min hud att tacka mig för om några år:) Denna finna att köpa på ELEVEN, du kan klicka här för att komma direkt till sidan.

M Picaut Hydrating Water

Det här är ett milt, svalt och rent ansiktsvatten i sprayform som ger en skön återfuktning på samma gång som det är riktigt effektivt för att ta bort de där sista resterna av smink. Basen är Aloe Vera och Trollhassel som gifter sig alldeles utmärkt tillsammans; gör huden pigg, fräsch och vacker. Ökar celluppbyggnaden, är lätt kontaktiv för porerna och helt fri från syntetiska parfymer. Ska tydligen också vara alldeles utmärkt för män att använda efter rakningen. Jag vet förstås inget om det, men det kan vara värt att investera som present till din pojkvän. Finns att köpa på Eleven, klicka här för att komma direkt till sidan.

M Picaut Precious Oil
Min första instikt är att skriva ”Precious Oil” är ett dyrt Antiage Serum. Men det stämmer inte. Åtminstone inte om man ser till vad man får för pengarna. Jag tror varje kvinna därute skulle hålla med om att det inte är dyrt med ett par hundralappar för en produkt som gör underverk för rynkor och linjer i ansiktet. Det här är en sån produkt. Det här är svensk ekologisk hudvård när allt faller på plats: syfte, ingredienser och filosofi. Rekommenderas! Finns att köpa på Eleven, du kan klicka här för att komma direkt till sidan.

M Picaut Nourishing Cleanser
Rakt på sak: en effektiv men ändå mild rengöringsprodukt baserad på ekologiska oljor som trollar bort sminket utan starka allergener och syntetiska ingredienser. Den sägs fungera för alla hudtyper, jag har som sagt blandhy och har använt den här i ett par månader nu med bra resultat. Framförallt gör det mig lycklig att det finns rengöring som är fri från syntetiska kemikalier, men som ändå är helt d-vlga suverän när det gäller att ta bort smink. Svensk ekologisk hudvård att vara stolt över. Finns att köpa på Eleven, du kan klicka här för att komma direkt till sidan.

Lämna en kommentar